niedziela, 18 czerwca 2017

Surówka z kalarepy

Surówka z kalarepy z marchewką. Idealna do obiadu. Podałam ją z młodymi ziemniaczkami i pieczoną karkówką.
Bardzo lubię młodą kalarepę w surówkach, faszerowaną czy w zupie. Pamiętam jako dziecko zawsze jadłam ją na surowo jak jabłko prosto z ogródka.
A ja polecam Wam kalarepę zapiekaną


Składniki
1 duża kalarepa
1 średnia marchewka
1/2 pęczka koperku
1 jabłko
1 łyżeczka posiekanego świeżego cząbru
200 g śmietany (dałam 18%)
sól
pieprz ziołowy

Kalarepę, marchewkę i jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Koperek  i cząber drobno posiekać.
Doprawić solą i pieprzem. Wlać śmietanę i wszystko wymieszać.

surówka z kalarepy

1 komentarz: