środa, 26 października 2016

Andruty z masą kajmakową (wafle)

Mega szybkie do zrobienia, mega smaczne. Bardzo szybko znikają z talerza. Uwielbiam takie wafle od dziecka. Kiedyś pamiętam moja mama robiła masy maślane z dżemem, albo z dodatkiem kakao. Ja zdecydowanie wolę z kajmakiem. Jeśli nie próbowaliście to polecam, bo są pyszne.
Dla urozmaicenia smaku można co drugi wafel posmarować dżemem.

Składniki
1 opakowanie wafli
1 puszka kajmaku
200 g masła
2 łyżki śmietany kremówki

Masło utrzeć ze śmietaną. Dodać kajmak i dokładnie zmiksować. Przekładać wafle masą. a następnie przycisnąć całość. Schłodzić najlepiej całą noc.


andruty z masą kajmakową 




2 komentarze:

  1. Pierwsze "ciasto" jakie kiedyś zrobiłam na święta Bożego Narodzenia będąc jeszcze małą dziewczynką. Zawsze będę do nich podchodziła z sentymentem :) Pozdrowionka serdeczne!

    OdpowiedzUsuń