czwartek, 5 lutego 2015

Zupa z kapustą włoską.

Składniki:

2 średnie marchewki
2 łodygi selera naciowego
3 średnie ziemniaki
1 mała pietruszka
1 kawałek selera
1 mała główka kapusty włoskiej
2 l bulionu mięsnego
1 pęczek koperku
2 łyżki masła klarowanego
1 liść laurowy
3 ziela angielskie
sól pieprz

Wykonanie:

Ziemniaki, marchewkę, seler i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę.
Seler naciowy pokroić w plasterki.
W garnku roztopić masło klarowane i zeszklić pokrojone warzywa.
Zalać gorącym bulionem, dodać poszatkowaną kapustę, ziele angielskie i liść laurowy.
Doprawić solą i pieprzem.
Gotować do miękkości warzyw.
Na końcu dodać posiekany koperek i wymieszać.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz